Monthly Archives: June 2015

Strålande sol och värme

Årets Gotland Runt start
I går kom sommaren på riktigt. Vi åkte in till Djurgården och promenerade runt längs kanalen och tog en kopp kaffe vid roddklubben. Sedan ner mot Blockhusudden för en glass och för att njuta av starten i Gotland Runt-seglingen. Otroligt många båtar och mängder med soldyrkande åskådare, en del utrustade med både filtar och kaffekorgar.
Efter en härlig promenad på drygt nio kilometer åkte vi hem för att förbereda för grillning. Fläskkarré med färskpotatis och grillade grönsaker. Jag hade sparat halva pizzadegen, från lördagen, i kylen i en väl inoljad plastlåda med lock och bakade snabbt en supergod focaccia med rosmarin och flingsalt till karrén. Snabbt och enkelt.
Strålande sol och värme2016-11-09T14:20:26+01:00

Lördag med pizza

Pizza salami
Lördagen artade sig riktigt bra. Lite mer värme och soligt. Men för säkerhets skull sparade vi grillningen till söndag eftersom väderprognoserna verkade bättre. Istället blev det pizza till middag. Den här gången använde jag Leilas recept, som blev makalöst gott. Jag gjorde degen på morgonen, innan vi tog en riktig långpromenad på Järvafältet, och ställde in den i kylskåpet för jäsning.
Lördag med pizza2016-11-09T14:20:26+01:00

Sommaren är på väg

Slanggurkor klara
Hörde på radion att sommaren skulle komma nu på onsdag, så passade på att baka havrekakor och ostkex i fredags innan det blivit alltför varmt för bakning. Skördade också första slanggurkan som smakade ypperligt. Jag har två sorters gurkor i växthuset, grön slanggurka och en vit miniatyrgurka, miniature white, som dock inte hunnit bli klar ännu.
Sommaren är på väg2016-11-09T14:20:26+01:00

Ännu ingen sommar

Zell Mosel

Vi tröttnade på det tråkiga vädret hemma och åkte till Moseldalen under midsommarhelgen. Vädret var hyfsat varmt, solen sken och överallt kunde man prova vin.

Ännu ingen sommar2016-11-09T14:20:26+01:00

När kommer sommaren?

Tulpan 1
Tills vidare får vi njuta av trädgårdens sista tulpaner.
Och njuta av mat och bak. Det är alltid lika spännande att testa nya recept och inspirerad av Masterchef Australia gjorde jag konfiterad lax i helgen. Underbart god tillsammans med svensk färskpotatis och en kräm på sojabönor och yoghurt. Efterrätten blev en havtornsmousse med honungsrostade pecannötter.
Passade också på att baka ett gott och nyttigt dansk hälsolimpa.
När kommer sommaren?2016-11-09T14:20:26+01:00
Go to Top