EFThavtornsmousse.jpg


Havtornsmousse

4 pers
100 g vit choklad
3/4 dl råpressad havtornsjuice
1 dl turkisk yoghurt
1 dl lätt vispad vispgrädde
björnbär eller blåbär och rostade mandelflagor till garnering
alt honungsrostade pecannötter

Smält chokladen i mikron. Vispa ner havtornsjuice och yoghurt. och vänd ner grädden. Låt stelna i kylen några timmar. Dekorera med björnbär (går bra med tinade frysta) eller blåbär och rostade mandelflagor.
Vill man istället garnera med pecannötter, rostar man 1 dl pecannötter i en stekpanna. Hacka nötterna grovt. Lägg några matskedar flytande honung i pannan och värm försiktigt till lite mörkare nyans. Tillsätt de hackade pecannötterna och rör om. Häll över på ett bakplåtspapper och låt svalna. Bryt eller hacka i mindre bitar och strö över moussen.

Havtornsjuice får man genom att köra havtornsbären i en mixer och sedan passera dem genom en sil.