Monthly Archives: October 2014

Födelsedagsmiddag

Mousserande krav
I lördags firade vi tre födelsedagar med middag. Alla hade redan fyllt år, men vi hade inte firat på riktigt. Det blev härliga tilltugg, som svärdottern stod för, med ett väldigt gott kravbubbel, La vida al camp en cava från Spanien (förstås). Sedan en jättegod förrätt med marinerad fläskstek och vackra blommor, komponerad av sonen och mera bubbel. Själv bidrog jag med vitlöksspäckad lammstek med potatispaj och till efterrätt kokosglass med björnbärssås enligt önskemål från ett av födelsedagsbarnen.Kokosglass 2
Födelsedagsmiddag2016-11-09T14:20:27+01:00

Lax och havtorn

Havtornsglassbomb

Förra fredagen hade vi gäster på middag och inledde med mousserande vin och lite tilltugg. Till förrätt blev det en jordärtskocks-palsternackskräm med rostad parmaskinka. Huvudrätten, laxfilé fylld med bland annat grönmögelost hade jag hämtat från en gammal Allt om Mat och till dessert fick jag användning för våra härliga havtorn som vi har i trädgården. Det blev en havtornsglassbomb.

Lax och havtorn2016-11-09T14:20:27+01:00
Go to Top