Bad och sylt
Tog en tur till simhallen för att träffa svärdotter och två av barnbarnen, Elvis 3 år och Julie snart 1 år Det blev ett härligt plaskande i barnpoolen, som nådde mig till halva midjan när jag satt ner. Allt avslutades med fika. Härlig början på helgen.
Och sedan hem till köksbestyren. De senaste nektarinerna jag köpte var tyvärr lite mjöliga och inte alls goda, så jag gjorde en nektarinsylt istället. Jättegod.
Och sedan hem till köksbestyren. De senaste nektarinerna jag köpte var tyvärr lite mjöliga och inte alls goda, så jag gjorde en nektarinsylt istället. Jättegod.
När jag ändå var i farten blev det en fläderbärssylt också. Det var första gången jag testade, men den blev toppen och passar jättebra på ostbrickan.
OBS! Ätliga fläderbär är blåsvarta, medan de oätlliga och till och med giftiga fläderbären är röda. Plockar man bara bären är det inga problem, men vill man använda blommorna är det lite knepigare. Man kan dock enkelt kolla upp skillnaden på nätet.
Regn=baka=biscotti
När det regnar brukar jag antingen gå på gymmet eller baka. Idag blev det baka. Letade fram ett recept på härliga biscotti, som nu står och torkar i ugnen.
Till middag blir det en höstlig gulasch med smak av kummin och rökt paprikapulver.
Till middag blir det en höstlig gulasch med smak av kummin och rökt paprikapulver.
Fläderbärschutney
Fläderbären börjar nu mogna och anta en härligt mörkt blålila färg. Dags att plocka så jag trotsade regnet och gick ut i trädgården och försåg mig. Ville nämligen testa ett recept, som jag hittade i tidningen Turist, Fläderbärschutney. Resultatet blev toppen och chutneyn kommer att passa utmärkt till vilt eller varför inte köttrullader eller kalops..
Gurkor
Köpte Västeråsgurkor idag för att lägga in. Har ett recept från en receptsamling från 1967 som jag brukar använda. “gamla goda, en receptsamling från Perstorp AB (grundat under namnet Skånska Ättikfabriken)”, står det på framsidan.
Visst är det en underbar bild.
Visst är det en underbar bild.