SYLnektariner2
SYLfladersylt.jpg
Tog en tur till simhallen för att träffa svärdotter och två av barnbarnen, Elvis 3 år och Julie snart 1 år  Det blev ett härligt plaskande i barnpoolen, som nådde mig till halva midjan när jag satt ner. Allt avslutades med fika. Härlig början på helgen.
Och sedan hem till köksbestyren. De senaste nektarinerna jag köpte var tyvärr lite mjöliga och inte alls goda, så jag gjorde en nektarinsylt istället. Jättegod.

När jag ändå var i farten blev det en fläderbärssylt också. Det var första gången jag testade, men den blev toppen och passar jättebra på ostbrickan.
OBS! Ätliga fläderbär är blåsvarta, medan de oätlliga och till och med giftiga fläderbären är röda. Plockar man bara bären är det inga problem, men vill man använda blommorna är det lite knepigare. Man kan dock enkelt kolla upp skillnaden på nätet.