Indisk lammgryta

4-6 pers
1 kg benfritt lammkött
4 medelstora lökar
4 vitlöksklyftor
3-4 gröna chilifrukter
1 bit färsk ingefära eller 1 tsk malen
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk salt
1½ dl turkisk yoghurt
1 tsk garam masala
smör och olja

Skär köttet i kalopsstora bitar. Skiva löken fint och hacka vitlöken. Skär chilin i ringar rakt över med kärnor och väggar (den gröna är inte så stark). Bryn köttet i smör blandat med lite olja och lägg i en gryta. Fräs lök, vitlök och chili i lite olja, sänk värmen och tillsätt samtliga kryddor och laga i 3-4 minuter under ständig omrörning. Lägg över till köttet i grytan. Tillsätt yoghurt och ställ in grytan i ugnen på 125 grader i 3 timmar. När köttet stått inne ca 2 timmar tillsätter man garam masala.
Servera med kokt basmatiris och en indisk grönsaksblandning.