Indisk grönsaksblandning

4 pers
1 litet blomkålshuvud eller ca 250 g blomkålsbuketter
1 purjolök, 200 g (frysta) haricots verts
150 g fryst okra
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 msk gula senapsfrön
1 tsk gurkmeja
salt
rapsolja
margarin

Skär blomkålshuvudet i små buketter och förväll den några minuter i lättsaltat vatten. Snitta upp och skölj purjolöken och skär den i sneda bitar. Finhacka vitlöken. Kärna eventuellt ur chilin (om man inte gillar stark mat) och hacka den. Värm bönorna och okran enligt påsens anvisningar. Hetta upp oljan och lite margarin i en stekpanna och lägg i senapsfröna. När de börjar ‘poppa’ sänk värmen och tillsätt vitlök och gurkmeja och fräs några minuter under omrörning. Tillsätt blomkålen, bönorna och okran och blanda om. Stek inte för länge, grönsakerna ska ha lite tuggmotstånd. Tillsätt till sist purjolöken, rör några varv och smaka av. Tillsätt mer kryddor efter egen smak.