Jordgubbscheesecake

200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
175 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 burk mascarpone à 250 g
Garnering:
1 l jordgubbar + 200 g
ca 1 msk strösocker
2 tsk limesaft

Mosa 200 g jordgubbar och tillsätt ca 1 msk strösocker, beroende på hur söta bären är. Blanda till en rårörd jordgubbssylt. Tillsätt ca 2 tsk limesaft. Smaka av om det behövs mer. Den kan gärna vara lite syrlig för att balansera den söta fyllningen. Ställ i kylen.
Smula digestivekexen, gärna i en matberedare. Smält smöret och häll över smulorna. Rör ihop till en deg som trycks ut i en låg pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen tills den kallnat.
Hacka den vita chokladen till fyllningen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt den hackade chokladen och rör tills den smält. Rör sedan ner mascarponen i blandningen och vispa med elvisp tills allt blandats och är slätt. Bred ut smeten i de kalla pajskalet och låt kallna i kylen. Ta försiktigt ur pajen ur formen och slå över de rårörda jordgubbarna. Låt det rinna ner lite längs kanterna. Lägg sedan på massor av färska jordgubbar.
Grunden till det här receptet kommer från Matmagasinet nr 7 2016.