Frökex med parmesan

1 dl maizena majsstärkelse, ca 55 g
½ dl dinkelfullkorn alt physilliumhusk
½ dl rismjöl, ca 25 g
½ dl linfrö
½ dl chiafrö
½ dl sesamfrö, svarta och vita blandade
½ dl pumpafrö
½ dl solroskärnor
1 tsk havssalt
½ dl rapsolja
2½ dl kokhett vatten
50 g riven parmesanost

Sätt ugnen på 150° varmluft. Blanda alla torra ingredienser utom parmesan. Koka upp vattnet och slå detta tillsammans med oljan över fröblandningen. Rör ordentligt tills det blir som en boll. Dela i två delar och kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper. Dra av det översta pappret och strö över hälften av osten. Gör likadant med den andra delen. Sätt in båda plåtarna i ugnen och grädda tillsammans i 50-60 minuter. Om man inte har varmluftsugn får man grädda en plåt i taget. Låt kallna och bryt sedan i lagom stora bitar.
Receptet är inspirerat av tidningen Hembakat nr 2 2016 med lite egna ändringar.