Grahamsbullar med pumpafrön

12 st

2½ dl ljummet vatten
25 g (½ paket) jäst
2 krm salt
2 tsk rapsolja
2 dl grahamsmjöl, 120 g
4 dl specialvetemjöl, 240 g + ev lite extra till utbakning
1 tsk honung
1 rågad msk pumpafrön
½-1 tsk flingsalt
lite uppvispad äggvita

Smula ner jästen i köksmaskinen och rör ut den i det ljumma vattnet.Tillsätt salt, olja, honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Kör maskinen tills degen släpper kanterna. Jäs degen 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad bänk och rulla ut till en längd som delas på mitten. Dela varje del i 6 bitar och rulla till jämna små bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispad äggvita och strö över pumpafrön och flingsalt. Grädda i 12-15 minuter.