Pitabröd

6 st
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
2 dl dinkelsikt
4 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 msk oliv- eller rapsolja

Smula jästen i en degbunke och rör ut i vattnet. Tillsätt olja och salt. Arbeta in dinkelsikten och tillsätt sedan det mesta av vetemjölet. Arbeta i bunken i 5 minuter tills degen släpper och har bra konsistens. Låt jäsa minst en timme. Sätt ugnen på 275° och ställ en plåt längst ner. Ta upp degen på bakbordet, knåda den lätt och dela i 6 lika stora bitar. Rulla varje del till en bulle, som sedan kavlas ut till knappt halvcentimeter tjocka rundlar. Lägg två bröd i taget direkt på den heta plåten i botten på ugnen och grädda i 3 till 4 minuter tills bröden svällt upp och fått lite färg. Linda sedan in dem i en handduk så de håller sig varma tills alla är färdiggräddade.