broccoli-spenatrora-klar.jpg

Broccoli-spenatröra

8 pers
250 g broccoli
100 färsk babyspenat
1 tsk äppelcidervinäger
1 pressad vitlöksklyfta
½-1 dl riven västerbottensost
½ dl rapsolja

Ansa broccolin och skär den i små bitar. Koka den i lättsaltat vatten några minuter tills den är mjuk. Skölj spenaten och ta bort ev grova stjälkar. Ta kastrullen från plattan när broccolin är mjuk och vänd ner spenatbladen. Häll genast över allt i ett durkslag, så spenaten inte blir sladdrig, och spola med kallt vatten. Lägg allt i en mixer och kör till en slät puré. Slå över i en bunke och smaksätt med vinäger och pressad vitlök. Tillsätt oljan lite i taget. Sist rörs osten i. Smaka av med salt och svartpeppar. Vill man ha lite sting i röran kan man smaksätta med lite wasabipulver.
Den här röran blir även jättegod till stekt fisk.