Kokosglass med björnbärssås och karamelliserade kokosflingor

ca 10 pers
8 äggulor
2 dl strösocker
5 dl kokoskräm (ca 20% fett)
1 dl + 4 dl vispgrädde
Karamelliserade kokosflingor:
1 paket kokosflingor (200 g)
100 g strösocker
80 ml vatten
1 tsk vaniljessens
½ tsk salt
Björnbärssås:
1 pkt frysta björnbär (250 g)
1 msk vaniljsocker
strösocker efter egen smak (1-2 msk)
Ev färska björnbär till dekoration

Blanda äggulor och socker i en kastrull och vispa ordentligt. Värm till 37° och tillsätt sedan kokosgrädden och 1 dl vispgrädde, lite i sänder. Värm upp till ca 40° under ständig omrörning. Låt svalna och ställ i kylskåpet några timmar eller över natten.
Vispa resterande grädde och vänd ner i den kalla glassmeten och blanda väl. Häll allt i en glassmaskin (kör ev i två omgångar) och kör i ca 45 minuter. Lägg i plastad bunke och ställ i frysen i väntan på dekoration.
Karamelliserade kokosflingor: Häll vattnet i en kastrull eller stekpanna och sätt på medelvarm platta. Tillsätt sockret och låt sjuda tills sockret smält helt. Rör hela tiden tills det börjar anta sirapskonsistens. Tillsätt kokosflingor, vaniljessens och salt och rör hela tiden i ca 7 minuter tills all vätska försvunnit. Justera ev värmen på plattan efter hand.
Björnbärssås:Värm de frysta björnbären med vaniljsockret i en kastrull tills bären smält helt. Smaka av med strösocker.
Ta fram glassen och lägg på ett fat ca 30 minuter innan den ska ätas. Strössla över karamelliserade kokosflingor och dekorera med någon ätlig blomma eller en kvist citronmeliss. Lägg färska björnbär runt glassen och servera med ljummen björnbärsås.