Japansk fläskfilé

2 pers

300 g fläskytterfilé
1-1½ dl potatismjöl
1½ dl rapsolja

Sås
½ dl torrt vitt vin (eller sake om man har)
½ dl Mirin (finns i asiatiska matbutiker)
2½ msk japansk soja
1 dryg tsk råsocker eller palmsocker (finns i asiatiska butiker och är mindre söt än vanligt socker)
1 bit purjolök till garnering

Börja med såsen och häll vinet i en kastrull tillsammans med soja och socker. Koka upp under omrörning och ställ sedan åt sidan.
Använd halvfryst filé som går att skiva tunt, ca 3 mm tunna skivor. Vänd dem i potatismjöl. Hetta upp en stekpanna,häll i oljan och stek skivorna ljusbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg den stekta filén i en upp värmd ren stekpanna och häll över såsen. Låt koka sakta ca 5 minuter. Rör om och garnera med finstrimlad purjo. Servera ris till och wokade grönsaker.