tacochips kavlad

Tacochips

4 dl vatten
1 dl oliv- eller rapsolja
240 g vetemjöl
260 g majsmjöl
2 msk torkad oregano
2 msk mald spiskummin
1 tsk cayennepeppar eller liknande
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 dl finriven ost

Sätt ugnen på 125 grader varmluft. Blanda oljan med vattnet i en degblandare och tillsätt sedan alla övriga ingredienser. Kör till en fast och slät deg. Ta upp degen och dela den i 6-7 bitar. Kavla ut varje bit riktigt tunt direkt på ett bakplåtspapper (helst av tacochips degsilikon) och baka i ugnen ca 30 minuter eller tills degen känns torr. Låt svalna på galler och bryt sedan i lagom stora bitar. Om chipsen känns mjuka eller sega, lägg tillbaka på plåten och torka ytterligare en stund i ugnen på låg värme eller på eftervärmen.
Det här receptet kommer från Go´ kväll, Fredrik Andersson.