Leilas mammas supergoda saffransskorpor

ca 35 st
100 g smör
1 g saffran
2 ägg (gärna ekologiska)
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk kardemummakärnor
1½ dl sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka och rosta mandlarna lätt. Krossa kardemummakärnorna i en mortel. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med den rostade mandeln och kardemumman och vänd ner i bunken. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor (på snedden) och lägg tillbaka på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.