Cheesecake på rökt lammfiol

7-8 bitar
150 g kavring
50 g smält smör
1 krm salt

Fyllning:
400 g philadelphiaost
½ dl crème fraiche
100 g rökt lammfiol
renstek eller hamburgerkött
3 tsk riven pepparrot
1 krm vitpeppar
ev lite salt
gräslök och salladsblad t till garnering

Bryt kavringen i mindre bitar och kör tillsammans med smör och salt i matberedare till en smulig massa. Tryck ut blandningen i botten på en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Ställ den i kylen medan fyllningen förbereds.
Rör philadelphiaost och crème fraiche mjukt och blanda sedan i lammfiolen, skuren i små bitar, pepparrot och vitpeppar. Smaka ev av med lite salt. Spara gärna lite finskuret kött till garnering. Stek det då först knaprigt och låt kallna. Bred ut blandningen över kavringbotten. Garnera med hackad gräslök, ev knaperstekt kött och strån av gräslök. Ställ kallt några timmar före servering. Garnera med t ex rucolasallad.