Tomatfisk 1

Tomatfisk

2 pers
350 g lättrimmad vit fiskfilé, gärna torsk
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk mald spiskummin
3 msk tomatpuré
drygt 1 dl vatten
½-1 tsk chiliflakes, eller ½ färsk chili
2 tomater
hackad persilja och koriander
1 krm salt
Lag till rimning: ½ l vatten, 1½ msk salt, 1½ msk socker

Rör ut salt och socker i vattnet tills det löst sig. Lägg i fiskfiléerna och ställ kallt ca 2 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka vitlöken och fräs den i oljan i en liten panna. Rör i spiskummin, tomatpuré, chiliflakes, salt och vatten och koka ihop något. Ta upp de lättrimmade fiskfiléerna och kolla att de inte är för salta. Skölj i så fall av dem. Torka av filéerna och lägg dem i en ugnssäker form med lite olivolja i botten. Bred över tomatsåsen. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över hackad persilja och koriander och häll över lite olivolja. Tillaga i ugnen ca 20 minuter, beroende på fiskens tjocklek. Servera med kokt ris wokade morotsremsor, smaksatta med vitlök, brynta gula senapsfrön och lite flingsalt.