Grahamsbullar med morötter och pumpafrön

12-14 st
2 dl pumpafrön eller hälften av vardera pumpa/solrosfrön,
25 g jäst,
4 dl vatten,
1 riven morot ca 100 g,
1 msk honung,
1½ sk salt,
4 msk rapsolja,
4 dl grahamsmjöl,
8 dl vetemjöl

Rosta pumpakärnor (och solrosfrön) i en stekpanna. Rör ut jästen i lite av vattnet och tillsätt sedan resten tillsammans med honung, olja och den rivna moroten. Blanda ner grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet och kör maskinen i 8 minuter. Tillsätt sedan saltet och pumpa/solrosfrön och kör ytterligare 2 minuter. Låt degen jäsa under duk i en timme. Sätt ugnen på 225 grader.
Dela degen i 12-14 bitar och rulla till bullar, som läggs på plåt med bakplåtspapper. Jäs ca 30 min. Om man vill kan man pensla med lite vatten och strö på ytterligare lite frön. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.