Tunna revben
Till 2 pers
600-800 g kamben eller tunna revben
1 liter vatten
1 gul lök i klyftor
några kvistar färsk timjan
1 msk japansk soja
2 torkade chipotlefrukter
1 torkad chile ancho entero
2 tsk salt
Glaze:
1 finhackad gul lök
1-2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
1 finhackad röd chili (urkärnad om man inte gillar för starkt)
½ dl sweet chilisås
½ dl mango chutney på burk
1 msk rökt paprikapulver
salt och svartpeppar
Koka upp vattnet och lägg i revbenen. Sjud under lock i 1 timme. Ta upp och låt svalna.
Till glazen smälter man lök och vitlök i lite olja och häller på balsamvinägern. Tillsätt sweet chili och mango chutney och smaka av med salt och peppar. Eller gör en helt egen glaze. Pensla på benen och marinera någon timme eller grilla direkt. Pensla ytterligare några gånger under grillningen. I ugnen kör man på 200-225 grader i 20-30 minuter.