Rabarberglass

6 portioner
300 g rabarber
½ dl strösocker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde,
2 äggulor
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl rysk yoghurt
75 g små maränger

Skär rabarbern i tunna skivor och lägg i en kastrull. Tillsätt vattnet och strösockret och koka på svag värme tills allt mosat sig. Kyl ner rabarbermoset. Vispa grädden (inte för hårt). Rör ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker och blanda ner ca hälften av rabarbermoset och yoghurten. Vänd försiktigt ner grädden. Kör allt i glassmaskin. När glassen är klar läggs hälften av smeten i en form klädd med plastfilm. Bred över resten av rabarbermoset, dra med en gaffel så allt blandas lite lätt och stick ner marängerna. Lägg på resten av glassmeten. Täck med plastfilm och frys in i minst 4 timmar, gärna längre.
Om man inte har en glassmaskin går det bra att göra en parfait istället. Byt då ut yoghurten och använd enbart vispgrädde (5 dl), som vispas hårt. Vispa i florsockret, vaniljsockret och äggulorna. Rör ner hälften av rabarbermoset och varva sedan smeten med resten av moset och marängerna i en form klädd med plastfolie. Frys in i minst 5 timmar.