Kakor med vit choklad och hallon
ca 40 st
150 g smör
2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat
100 g vit choklad, grovt hackad
40 st hallon, färska eller frysta
Sätt ugnen på 200 ° alt 175° varmluft. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en skål. Vispa socker, ägg och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt det avsvalnade smöret, lite i taget, under vispning. Blanda i mjölblandningen och rör till en jämn smet. Tillsätt den hackade chokladen och rör tills allt är jämt fördelat. Gör små bollar av smeten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg inte för tätt eftersom kakorna flyter ut under gräddningen. Platta till bollarna och tryck försiktigt ner ett hallon i varje kaka. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.