Yoghurtkaka med choklad-nötfyllning
10-12 bitar
2 dl strösocker
2 ägg
100 g smör el margarin
2 dl naturell yoghurt (ej lätt)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1-2 tsk kanel
Fyllning:
1 dl hackade hasselnötter
100 g hackad mjölkchoklad
(Delar av fyllningen kan bytas mot 70 g nougatmandlar rullade i kakao och kanel och hackade)
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter.
Vispa smör, socker, salt, vaniljsocker och kanel poröst. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med yoghurten. Fyll formen med hälften av smeten och häll över hälften av fyllningen. Täck med resten av smeten och nöt-chokladhacket ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter