Blodgrapemarmelad
4 burkar à ca 300 g
4 st blodgrapefrukter, ca 1 kg
1½ msk pressad citronsaft
2 dl vatten
600 g syltsocker
Skölj grapefrukten och skär noga bort skalet med en vass kniv. Inget av det vita får finnas kvar. Skär frukten i tunna skivor, som sedan delas i “tårtbitar”, 6-8 bitar blir lagom. Lägg all frukt, plus saften, vatten, citronsaft och ev kärnor i en rymlig kastrull. Koka upp, lägg på ett lock och sänk värmen. Låt koka ca 1 timme. Höj värmen och blanda ner syltsockret lite i taget. Rör om och låt stormkoka, utan lock, i ca 3 minuter. Skumma av och gör ett marmeladprov. Plocka bort ev kärnor. Slå upp på varma, väl rengjorda, burkar och sätt på ett lock. Vänd genast upp och ner (se bilden), så håller marmeladen längre.