Biscotti

200 g mandel
75 g rumsvarmt smör
3 dl (270 g) strösocker
3 stora ägg, 7 dl (420 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 citron

Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln med skal mitt i ugnen i 5-10 min. Hacka sedan grovt. Vispa ihop smör och socker och vispa i ett ägg i taget. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och citronskal och rör ner i äggsmeten. Blanda samman till en deg. Ta upp på mjölat bakbord och rulla ut till 4 längder som läggs på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Tag ut skorporna och sänk ugnsvärmen till 80-100 grader (80 i varmluftsugn). Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är vara.Det blir 17-18 skorpor per längd. Lägg tillbaka på plåten och torka i ugnen i 45-60 minuter. Låt kallna helt innan de läggs i en burk.