Monthly Archives: January 2017

Snödroppar och lammgryta

Trots kylan på nätterna växer snödropparna för varje dag. Så här såg de ut i söndags. Och även julrosorna är på gång. Jag ska ta en bild när de kommit lite längre. Nu ligger knopparna direkt på marken, så det är svårt att få en bra bild.

Till söndagens middag långlagade jag en värmande gryta med lammbog och lammkorv, från utmärkta Stensåkra i Småland, och ordentligt med rödvin. Grytan smakade verkligen suveränt. Ett glas vin till var heller inte fel. Jag använder gärna samma vin i som till maten och den här gången blev det Zuccardi, ett organiskt vin från Argentina, mustigt och smakrikt och inte är särskilt dyrt.

Snödroppar och lammgryta2017-02-05T14:08:48+01:00

Helgens efterrätt

Snödropparna har inte slagit ut ännu, det var för kallt i natt. Men knopparna har blivit större.
Bakade en väldigt god äppelpaj med calvados till efterrätt igår. Eftersom måndagen är fastedag (för mig i alla fall) måste man ju frossa lite dagen innan.

Helgens efterrätt2017-01-23T16:42:53+01:00

Snödroppar i januari

Snödropparna börjar redan titta upp i rabatten. Så tidigt har jag aldrig sett dem i vår trädgård. Men i dagens läge ska man väl inte förvånas över någonting. Fortsätter det här vädret slår de ut i nästa vecka. Förutom att förvånas över snödroppar har jag även fått mig en skön promenad vid Edsviken och hunnit baka härliga vaniljbullar.

Snödroppar i januari2017-01-21T15:19:50+01:00

Gott bröd med många frön

Idag är det en typiskt tråkig grå måndag. Det snöade i alla fall när jag åkte från gymmet i morse, så lite ljusare blev det. Vad gör man en grå måndag om inte bakar, så det blev ett väldigt gott bröd med många frön, både i och utanpå.

Gott bröd med många frön2017-01-16T16:15:41+01:00

Nyår 2016

Nyårsafton firades med några vänner hos oss. Till förrätt hade vi färsk hummer och därtill äkta champagne, en Andre Clouet. Till huvudrätt blev det lammracks med potatis-rödbetskaka och rödvinssås och till avslutning en fantastiskt god vit chokladmousse med citrustäcke. Receptet hade jag lånat från Matmagasinet. Några raketer hade vi inte själva utan njöt av grannarnas extravaganta skjutande.

Nyår 20162017-01-15T14:02:51+01:00
Go to Top