Indisk kyckling i currysås
2 pers
350-400 g kycklingbröstfiléer
1 dl turkisk yoghurt
1 dl matlagningsgrädde
75 g marinerade soltorkade tomater
1-2 msk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
några milda röda chilifrukter
raps- och sesamolja
spätzle eller pasta (ca 80 g per person)
Kör tomaterna med grädde och yoghurt i en matberedare eller med mixerstav tills allt är väl blandat. Tillsätt sambal oelek, lite salt och peppar. Ställ åt sidan. Skär chilifrukterna och en salladslök i ganska tunna skivor, hacka vitlöksklyftan. Fräs chili, salladslök och vitlök i lite olja, raps och sesam blandat. Ställ åt sidan. Skär kycklingbrösten i ganska stora tärningar. Bryn en hackad vitlöksklyfta i rapsolja och tillsätt kycklingbitarna. Låt steka tills alla bitar fått färg runt om. Tillsätt yoghurt-gräddblandningen och låt koka ihop. Koka under tiden pastan eller spätzlen. Värm på chili-lökblandningen och lägg i de återstående två salladslökarna skurna i sneda skivor och låt allt bli varmt. Lägg upp kycklingen på ett fat och toppa med den frästa chili-salladslöken. Servera med spätzle el pasta.