Laxwok
2 pers
Ca 300 g laxfilé utan skinn
2 små paprikor (gärna i olika färger)
1 rödlök
½ squash
1 påse babyspenat
2 salladslökar
färsk koriander
Marinad:
1 msk fisksås
1 msk ris- eller äppelcidervinäger
2 msk sweet chilisås
1½ tsk sesamolja
½ msk finhackad alt riven färsk ingefära.
Tärna laxen i 2-3 cm stora bitar och lägg dem i den hoprörda marinaden. Skär paprikorna och rödlöken i strimlor. Skär squashen i skivor som sedan delas i halvmånar. Stek grönsakerna i sesamolja/rapsolja, börja med löken och därefter paprika och squash. Lägg i laxtärningarna och vänd ner dem försiktigt. Häll över marinaden. När fisken börjar bli klar tillsätter man babyspenat och hackad salladslök och ev hackad koriander. Servera med ris eller äggnudlar.