Pepparstekt lax
4 pers
750 g filéad lax skuren i drygt cm-tjocka skivor
2 tsk hela svart- och vitpepparkorn
1 tsk salt, smör
250 g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
½-1 msk olivolja
½ dl flytande honung
½ dl balsamvinäger
2 fasta zucchini
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
Ta bort skinnet på laxen. Krossa pepparkornen grovt och strö på den ena sidan av laxen. Klyv körsbärstomaterna och hacka vitlöksklyftan. Fräs upp båda snabbt i het olivolja i en stekpanna. Häll över honung och balsamvinäger, koka upp och dra åt sidan.
Skär zucchinin i lagom tjocka strimlor. Stek i olja och pressa över vitlök. Salta och låt mjukna. Strö över hackad persilja när den är klar.
Salta de pepprade laxskivorna. Fräs lite smör i en stekpanna och halstra laxen på hög värme och låt den bli nätt och jämt genomstekt. Lägg upp på ett serveringsfat. Hetta upp balsamtomaterna och häll över laxen. Servera tillsammans med zucchinin och kokt mandelpotatis.