Mördegskakor med kokosmaräng

ca 30 st
2½-3 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
3/4 dl strösocker
½ tsk bakpulver
ca 160 g smör
1 äggula
Topping
2 äggvitor
1 dl florsocker
1 dl kokosflingor

Arbeta snabbt samman degen i en matberedare, så den precis går ihop. Om man vill kan man provbaka en kaka (utan maräng) för att se om kakorna håller formen. Flyter de ut behövs lite mer mjöl. Forma sen två rullar, plasta in och låt vila i kylskåp ca en timme. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt florsockret lite i taget och fortsätt vispa till ett tjockt skum. Vänd försiktigt ner kokosflingorna. Skär rullarna i skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg en klick kokossmet på varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Receptet är lånat från Matmagasinet nr 8/2017 och rekommenderas varmt.