Fröiga kex med ost

30 g havregryn
30 g solrosfrön
30 g pumpakärnor
30 g sesamfrön (gärna vita och svarta blandade)
30 g linfrön alt 15 g linfrö och 15  chiafrö
100 g siktat dinkelmjöl
½ tsk bakpulver
50 g riven lagrad ost
1 tsk salt
1 dl vatten
½ dl rapsolja

Sätt ugnen på 175° Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke plus den rivna osten. Tillsätt vatten och olja och arbeta snabbt ihop till en lite kladdig deg. Dela degen i två lika stora delar. Lägg en del i taget mellan två bakplåtspapper och kavla ut så tunt som möjligt. Lägg över på en plåt och ta bort det översta pappret. Gör sedan likadant med den andra delen. Skär eller sporra degen i lagom bitar, 15-20 st tycker jag blir bra. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Har man varmluftsugn kan man grädda båda plåtarna på en gång. Byt då gärna plats på plåtarna efter halva tiden. Låt svalna något och bryt sedan isär kexen. Låt stå i eftervärmen om de fortfarande känns mjuka.