Havrerutor med Daim

ca 24 st

150 g smör
75 g farinsocker (1 dl)
45 g strösocker (½ dl)
1 dubbelDaim (gärna med apelsinsmak), 56 g
1 dl mandelmjöl
3 dl fiberhavregryn
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 225°. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, ca 20×30. Lägg en liten smörklick i botten på formen, så håller sig pappret lättare på plats. Hacka Daimen, inte alltför smått.
Rör samman smör och socker. Blanda havregryn, mandelmjöl och bakpulver och rör ner i smörblandningen. Se till att alltsammans blandas ordentligt. Tillsätt sedan den hackade Daimen. Tryck ut degen i formen och jämna till den så den även går ut i kanter och hörn. Mjöla händerna försiktigt (gärna med mandelmjöl) så går det lättare eller använd plasthandskar. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter tills kakan fått fin färg. Låt den sedan svalna något innan den skärs i jämna rutor.