Ansjovischeesecake

50 g smör
100 g kavring
2 gelatinblad
1 burk à 125 g ansjovisfiléer
1-2 msk spad från ansjovisen
1½ dl gräddfil
1½ dl crème fraiche
1 rödlök
Garnering: gräslök och gräslöksblommor
2 hårdkokta ägg

Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare. Blanda ihop det smälta smöret och kavringsmulorna och tryck ut i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 10 min. Hacka ansjovis och rödlök fint och blanda med gräddfil och crème fraiche i en bunke. Värm spadet försiktigt och lös upp de urkramade gelatinbladen i vätskan. Rör ner lite av ansjovisblandningen och häll sedan ner det i bunken och blanda om ordentligt. Fördela röran över kavringen i formen och släta till. Ställ in i kylen och låt stå för att stelna i minst 4 timmar.
Hacka gräslöken och strö över tårtan. Skala och skär äggen i skivor och lägg dem runt ytterkanten på tårtan. Dekorera med gräslöksblommor och gärna lite orangea blad från en ringblomma. Satsen ger 6-8 bitar.