Morotsfrallor med yoghurt

20 st
1 dl turkisk yoghurt
150 g finrivna morötter
4 dl vatten (50°)
2 msk honung
1 msk havssalt
1 msk olivolja
1 påse torrjäst (12 g)
5-6 dl fullkornsdinkel, ca 350 g
6 dl vetemjöl special, ca 350 g

Blanda vatten, morötter, yoghurt, honung och olja i en degbunke. Använd helst en köksmaskin. Blanda dinkelmjöl och torrjäst och rör ner i vätskeblandningen. Tillsätt vetemjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg i ca 7 minuter. Tillsätt saltet och kör ytterligare 3 minuter tills degen släpper från kanten. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 20 jämnstora bitar. Rulla till släta, runda bullar, som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med vatten och strö över lite mjöl. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.