Thailändsk kycklinggryta

2 pers

200 g smala äggnudlar,
3-4 schalottenlökar i tunna skivor,
50 g färsk spenat,
300-350 g kycklingfilé,
1 msk jordnöts- eller rapsolja,
2 cm färsk ingefära,
2 vitlöksklyftor i skivor,
2 msk röd currypasta,
4 dl lättkokosmjölk,
1-2 tsk råsocker,
1-2 msk fisksås,
1 liten röd chilifrukt, färsk koriander,
½ lime (salt),
1 salladslök eller en bit purjo

Skala och skär schalottenlök och vitlök i tunna skivor. Skölj ev spenatbladen. Jag använde babyspenat i påse som redan är sköljd. Skala ingefäran och skär i lövtunna skivor. Skölj limen och skär även den i lövtunna skivor. Ta bort kärnor och väggar i chilifrukten och skär i tunna ringar. Gillar man hetta i maten skivar man chilin med kärnor och allt. Skär kycklingfiléerna i tunna sneda bitar. Fräs den skivade vitlöken i olja, tillsätt ingefäran och därefter currypastan, som man mosar ut. Se till att allt bubblar ordentligt för att bäst få fram alla smaker. Rör ner råsockret och tillsätt kokosmjölken under omrörning. Tillsätt den skivade chilin. Koka upp och smaksätt med fisksås och ev salt. Lägg i kycklingen och låt allt koka 6-7 minuter. Smaka av. Koka nudlarna i ca 5 minuter (se paketet) och låt sedan rinna av, men inte kallna. Lägg nudlarna på ett fat eller i en låg vid skål, strö över den skivade schalottenlöken, spenatbladen och slå kycklingen med den goda såsen över hela härligheten. Dekorera med limeskivor och skivad salladslök eller finstrimlad purjolök.