Rabarberpaj med vit choklad
ca 6 pers
Deg:
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn, gärna fiber
1 d strösocker
1 dl rostade hackade hasselnötter (eller mandlar)
Fyllning:
250-300 g ansad rabarber
½ dl strösocker
1 msk potatismjöl
100 g grovt hackad vit choklad
Blanda alla torra ingredienser till degen på bakbordet och hacka in smöret till en smulig deg. Tryck ut hälften av degen i en liten bakform, ca 20×20 cm, gärna med löstagbar kant. Lägg aluminiumfolie runt kanten så den inte glider ner när skalet förgräddas i 8-10 minuter. Skär den ansade rabarbern i tunna skivor och blanda med socker och potatismjöl och lägg i det förgräddade skalet. Strö över den hackade vita chokladen och sedan resterande smuldeg ovanpå hela härligheten. Fortsätt grädda i ca 20-30 minuter tills allt bubblar och fått fin färg. Servera med en läcker vaniljkräm eller glass.