Salamifylld kycklingfile 1

Salamifylld kycklingfilé

4 pers
ca 600 g kycklingbröstfilé
ca 100 g tunnskivad (stark) salami
färska salviablad
1-2 msk honung, ½ lime
salt, svartpeppar
Sås:
1 finhackad gul lök
1 morot
1 liten palsternacka
1 msk smör
2-3 dl rött vin
1-2 dl kycklingbuljong (tärning går bra el vatten + kycklingfond)
1 msk honung
salt, svartpeppar
1-1½ msk maizena

Snitta upp kycklingfiléerna och vik ut dem försiktigt så de inte spricker itu. Krydda med lite salt och svartpeppar och lägg på salamiskivor så de täcker varje varje filé. Lägg på 1-2 salviablad. Rulla ihop varje filé och fäst med tandpetare eller särskilda köttnålar i metall (finns på Clas Olsson), som inte bryts så lätt. Bryn rullarna i smör, pensla med honung och pressa över lite limejuice. Lägg på ett lock och efterstek på svag värme tills rullarna är klara, eller ställ in i ugnen i 175° ca 20 min.Salamifylld kycklingfile 2
Sås: Skär lök och rotfrukter i ganska små bitar och fräs i smöret. Häll på rödvin och kycklingbuljong och koka ihop till hälften. Sila av i en kastrull och smaka av med honung, limesaft, salt och peppar. Red ev av med lite maizena. Vispa i en smörklick vid serveringen. Servera med ugnsbakad potatis.