Superenkel äppelkaka

1 st
2 ägg
2 dl strösocker
135 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
250 g äpplen
1 tsk kanel
½ tsk mald kardemumma
100-125 g smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form, ca 28 cm i diameter, mycket väl.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i ägg-sockerblandningen. Häll smeten i den välsmorda formen.
Klyfta äpplena ganska tunt och blanda dem med kanel och kardemumma i en plastpåse. Skaka om ordentligt och tryck sedan ner äppelklyftorna i smeten i ett snyggt mönster. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg ovanpå kakan. Grädda i 35-40 minuter i nedre delen av ugnen. Servera med vaniljsås eller vispad grädde.
Äpplena på bilden är cox pomona från eget träd.