Wok-med-sharonfrukt.jpg

Wok med sharonfrukt

3-4 pers
1 medelstor zucchini
1-2 gula lökar
1 vitlök
1 paket babyspenat
2 sharonfrukter, ej för mogna
½ purjolök
ev saltade hackade jord- eller cashewnötter
jordnötsolja, sesamolja

Skölj zucchini, sharonfrukter, babyspenat och purjolök. Skär zucchinin i tunna skivor, gärna på mandolin. Salta den lätt och låt rinna av i en sil. Skala och skär löken i skivor, ej för tunt. Skala och finhacka vitlöken. Skär sharonfrukterna i ganska tunna skivor, som delas i kvartar. Skiva purjolöken tunt. Se till att även de gröna delarna kommer med så ser det mycket vackrare ut. Häll jordnötsolja i en stek(wok-)panna och stek löken (ej purjon) och vitlöken på svag värme tills den blir mjuk utan att ta färg. Tillsätt den avrunna, urkramade zucchinin och låt alltsammans mjukna. Lägg i sharonfrukt och rör om. Tillsätt babyspenat och det mesta av purjolöken (spara det gröna till dekoration) och smaka av med salt, peppar och ev lite sesamolja. Strö till sist över hackad purjo och hackade jord- eller cashewnötter.