Karamellglasstårta

6 pers
1 liter naturell yoghurt
½ tsk mald kanel
1 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
Karamellfyllning:
100 mandlar
1 dl strösocker
½ tsk mald kanel
75 g torkade bär, t ex jordgubbar, goji- eller blåbär

Låt yoghurten rinna av i minst 2 timmar. Rör sedan ner kanel och vaniljsocker. Täck över och låt stå i kylen i 1 timme.
Till fyllningen skållas och skalas mandlarna. Smält 1 dl socker i en panna och rör i kanel när sockret börjar få lite färg. Häll i mandlarna och rör om ordentligt. Se till att det inte blir bränt. Häll i de torkade bären och blanda om. Lägg över allt på ett bakplåtspapper och låt stelna. Hacka sedan grovt och förvara torrt på ett rent papper. Ej i kylskåpet.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner i den hoprörda yoghurtmassan tillsammans med ca hälften av karamellen. Lägg över i en rund vattensköljd form med löstagbar kant. Täck med plastfolie och ställ in i frysen i minst 4 timmar, helst över natten. Ta ut glassen ca 30 minuter innan den ska serveras och strö över resterande karamell. Dekorera gärna med lite färska blåbär och citronmeliss också.