Fyllda skinkrullader

4 pers
800 g skivad färsk skinkstek/skinkschnitzlar
3 gula lökar ca 300 g
350 fasta äpplen
2 pkt bacon à 140 g
1 röd chili
½ msk japanska soja
ca 3 dl crème fraiche 15 procent
½-1 dl god buljong
lite bladpersilja

Tärna bacon och låt det smälta ner i en stekpanna och bli lite knaprigt. Ta upp och lägg åt sidan , men spar fettet i pannan. Skölj chilifrukten och finhacka den. Ta bort kärnor och mellanväggar om du inte gillar stark mat. Skala löken och skär i små tärningar och lägg i pannan med baconfettet tillsammans med den hackade chilin. Skala, kärna ur och skär alla äpplen i små bitar och lägg i lökpannan. Låt allt steka mjukt och lägg i det stekta baconet. Smaka av med soja, lite nymalen svartpeppar och ev lite salt.
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och täck med plastfolie. Banka försiktigt ut skivorna, så de blir lite tunnare. Strö över lite salt och peppar och lägg 1 msk fyllning på varje skiva. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Fyllningen som blir över lägger man ovanpå rulladerna när de är färdiga.
Bryn rulladerna runt om och tillsätt sedan lite buljong. Lägg på ett lock och låt koka ca 30 min. Tillsätt crème fraichen och koka ytterligare 30 min. Kolla att köttet känns färdigt. Ju längre köttet får stå på desto godare och mörare blir det. Ta av locket när ca 10 minuter återstår och koka ihop såsen till krämig konsistens. Strö över den uppvärmda ‘fyllningen’ och hackad bladpersilja. Servera hemlagat potatismos och en skål med körsbärstomater till.