Vallmokaka med vit choklad

ca 15 bitar
150 g smör
2½ dl strösocker
2 ägg
skal och saft av en halv medelstor citron, helst ekologisk
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl (150 g)
3/4 dl (ca 45 g) blå vallmofrön
75 g hackad vit choklad
Till formen: vallmofrö och ströbröd blandat

Sätt ugnen på 175°.Smörj en form ca 23 cm i diameter mycket noga och strö på ströbröd blandat med (rikligt) vallmofrö. Tvätta citronen noga i varmt vatten. Riv skalet och pressa ur saften ur halva citronen. Smält smöret och rör i den hackade chokladen. Blanda ner socker och ägg och rör om. Tillsätt yoghurt, citronskal, saft och vallmofrön och sist mjölet och rör om tills allt blandats. Rör inte för mycket. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 50-60 minuter. Känn med en sticka att den är klar. Låt vila några minuter innan den tas ur formen.