Glaserade rödbetor, lök och bönor
3 medelstora färska rödbetor
3 medelstora gula eller röda lökar
150 g haricots verts
2 msk flytande honung
1 tsk flingsalt
1 tsk citronsaft
några kvistar slätbladig persilja
svartpeppar
smör till stekning
Tvätta och ansa de färska rödbetorna och koka med skalet på i saltat vatten ca 30 minuter. Spola rödbetorna i kallt vatten och dra av skalet med händerna. Använd gummihandskar för värmens skull och för att undvika röda händer. Skär i klyftor. Skala lökarna och skär även dessa i klyftor. Ansa bönorna och koka dem nästan mjuka i saltat vatten eller använda frysta bönor. Smält smöret i en panna och lägg i löken först för att mjukna. Lägg sedan i rödbetorna, tillsätt honung och citronsaft och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar och lägg till sist i bönorna. Värm upp ordentligt och smaka av. Klipp rikligt med persilja över.