Skaldjurscocktail med asiatiska smaker

4 pers
Förrätt:
40 räkor med skal (eller utan)
1 tinad fryst hummer
1 lite omogen avocado
½ lite omogen mango
1 bit (ca 10 cm) grön slanggurka
1 röd chilifrukt
färsk koriander
2 msk pressad limejuice
2 msk ananasjuice
1 msk råsocker (eller palmsocker om man råkar ha det hemma)

Skala räkorna, dela hummern och tag bort tarmen och magsäcken. Lyft ur hummerstjärten, knäck klorna och plocka ur köttet. Skär allt i bitar. Skala mangon och gurkan. Dela avocadon och ta bort kärna och skal. Skär mango, gurka och avocado i tunna strimlor. Kärna ur och ta bort väggarna i chilifrukten. Skär den i tunna skivor. Hacka lite färska korianderblad. Blanda alltsammans i en skål och slå över dressingen så avocadon inte mörknar. Ställ i kylen tills det är dags att servera. Blanda då försiktigt i de hela räkorna och lägg upp i små skålar eller glas. Se till att all dressing kommer med. Garnera med hummerbitarna och ett korianderblad.