Jitterbuggare

ca 50 st
4½-5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör

Fyllning:
2 äggvitor
4 msk socker

Lägg mjölet på bakbordet och sockret ovanpå. Arbeta ihop tillsammans med matfettet. Låt degen vila i kyl i en timme. Tag fram degen så den mjuknar och blir mer lätthanterlig. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt kraftig vispning. Dela degen i två delar och kavla ut direkt på bakplåtspapper till en ca ½ cm tjock rektangel (16×30 cm).Om degen är svår att rulla ihop utan att den spricker, så låt den ligga ytterligare en stund i rumstemperatur så går det lättare. Bred på hälften av fyllningen på vardera degplattan och rulla ihop dem som två rulltårtor. Ställ dem på kallt ställe en stund. Skär varje rulle i ca ½ cm tjocka skivor och lägg dem på bakplåtspapper. Grädda i 175-200 grader i ca 10 minuter.
Receptet är hämtat från Sju sorters kakor 1978.