Chokladglass med smak av citrus
4 pers
2½ dl röd mjölk
2½ dl vispgrädde
½ vaniljstång
1½ dl strösocker
1½ msk honung
rivet skal av ½ apelsin och ½ citron
50 g mörk choklad (70%)
Tvätta apelsin och citron noga i varmt vatten. Riv sedan av skalet. Häll mjölk och grädde i en kastrull. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och tillsätt dessa plus stången. Tillsätt det rivna apelsin- och citronskalet, socker och honung. Koka upp och låt vila i 30 minuter.
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Sila över mjölkblandningen i en ren kastrull och koka upp och häll över chokladen. Kör med mixerstav till en slät massa och ställ kallt, gärna över natten. Häll massan i en glassmaskin och kör 20-30 min eller tills den är klar. Lägg över i en låda med lock och ställ in i frysen. Ta fram glassen i god tid före servering och garnera med bär eller rostad mandel och citronmeliss.
Receptet kommer från Allt om Mat.