Lottas äppelkaka

Här kommer ett recept hämtat ur Vi i Sollentuna (tror jag det var). Supergod kaka, som man bara måste baka.

3 ägg,
2 dl strösocker
200 g mald mandel (behöver ej skalas)
1,5 dl havregryn
75 g smält smör
3st  (ca 300 g) syrliga äpplen
mandelspån
råsocker
kanel

Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Blanda 1 tsk kanel och 1 msk råsocker i en plastpåse och lägg ner äppelskivorna och skaka om. Vispa ägg och socker och rör ner övriga ingredienser tillsammans med det smälta smöret. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant. Lägg på kanel-sockeräpplena, strö över lite extra råsocker och till sist mandelspånen. Grädda kakan i 175 grader i ca 50 minuter. Låt svalna i formen.