Rödbetskaka

2 rödbetor (ca 250 g)
2 ägg
3 dl strösocker
1½ d rapsolja
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk krossade kardemummakärnor
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Skala och riv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner rödbetor och olja.Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dessa. Rör till en jämn smet och häll över alltsammans i den smorda formen. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i ca 50 min. Låt kakan svalna något innan den tas ur formen.
Jag frös in min kaka, men ska man servera direkt kan man bre på en glasyr: Rör ihop 200 g Philadelphiaost (lätt eller original), 1 dl crème fraiche (34%), 1 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker. Bred blandningen över kakan och garnera ev med nötter eller strimlat kanderat rödbetsrasp.