Rommarinerad kyckling med currysås

2 pers
300-400 g kycklingfilé,
½ dl vit rom,
1 solovitlök eller 2-3 klyftor vitlök

Currysås:
2 gula lökar,
½ stjälk citrongräs,
en bit färsk ingefära,
1 röd chili,
1 röd paprika,
1 burk kokosnötsmjölk (ej lätt),
1-2 msk sesamolja,
2 msk currypulver

Skär kycklingen i strimlor och lägg i en plastpåse med finhackad vitlök och slå på rommen. Låt marinera ca 1 timme.
Finhacka den gula löken, citrongräset, den färska ingefäran och chilin (ta bort kärnor och mellanväggar om ni tycker det blir för starkt). Lägg allt i en stekpanna med rapsolja och låt smälta ner lite. Blanda ner den strimlade kycklingen tillsammans med marinaden och vänd runt några minuter. Lägg i den hackade paprikan. Häll kokosmjölk, sesamolja och 2 msk currypulver i en stekpanna och koka ihop några minuter. Tillsätt sedan kycklingblandningen och låt alltsammans sjuda 10-15 minuter tills kycklingen är ordentligt genomstekt. Servera med wokade grönsaker som morötter, broccoli och/eller sockerbönor.