Kokt lamm med dillsås

4 pers
1-1½ kg lammkött med ben t ex bringa, lägg eller rygg

Till kokning:
vatten så det täcker köttet,
2 tsk salt per liter vatten,
5 vitpepparkorn,
1 lagerblad,
1 gul lök,
2 morötter

Dillsås:
1 msk smör,
2 msk vetemjöl,
4 dl buljong från lammkoket,
1-2 msk matättika,
1-2 tsk socker,
rikligt med hackad dill,
ev lite citronsaft

Skölj köttet och lägg det i en kastrull. Häll på så mycket vatten att det nätt och jämt täcker.Koka upp och skumma. Tillsätt kryddorna, salt, lök och morötter och låt köttet koka tills det känns mört, minst 1½ timme.
Smält fettet och tillsätt mjölet. Späd med buljong under vispning. Tillsätt matättika och socker och smaka av. Ev kan det behövas mer syra och då pressar man i lite citronsaft eller mer socker. Tillsätt den hackade dillen strax före servering, så den inte tappar färg.